Cliente:
Date:April 30, 2024

EL GEST COM A ESPAI D’IDENTAT

Col·laboració al projecte A què sonen els boscos?, de formació i creació amb Persones Sordes, ideat i conceptualitzat per @joanabrabo amb el suport del programa #ArtForChange de #FundaciólaCaixa i del #IEB@inclusioncontagiosa

A què sonen els boscos?, és un projecte d’indagació i creació col·lectiva amb persones de la comunitat sorda per a crear un espai on compartir la seva experiència i visió del món i sensibilitzar a la societat sobre una realitat tan invisibilitzada.

 

En aquesta intervenció amb la fotografia ens hem plantejat diverses qüestions per tal d’explorar la identitat de la comunitat sorda a través de la fotografia:

Com expressar emocions amb imatges?
Com emocionar-se amb les imatges?
Com fotografiar una emoció?
Si una fotografia emociona què passa?
Quines emocions sent la comunitat sorda?, i com se signen aquestes emocions?

Quin paper té el gest com a espai d’identitat?

Per analitzar aquestes qüestions hem preparat una experiència immersiva a l’espai taller de la Fundació Joan Miró per tal que les persones participants experimentessin el fet fotogràfic i les emocions que desperten certes imatges, com també quins efectes produeix l’espai on fotografiem i les seves característiques, sobre les nostres imatges.

Ha estat un plaer poder compartir amb la Joana Brabo i amb les participants de la comunitat sorda! Sempre aprenent al costat de les persones!!

Gràcies @fundaciomiro per la cessió de l’espai taller i suport