Cliente:
Date:November 04, 2018

UN MAR D’OBJECTES 2018-19 amb Fundació Joan Miró

Taller experimental de fotografia sense càmera amb grups transversals; persones grans i persones joves d’Apropa Cultura a la Fundació Joan Miró, dissenyat i conduït per Eugènia Ortiz i Món Casas.

https://www.fmirobcn.org/ca/activitats/accessibilitat/15/un-mar-d-objectes

Seguim desenvolupant els tallers a l’Espai Taller de la Fundació Joan Miró, amb els col·lectius que ens proposa la Fundació Apropa Cultura, de persones que presenten alguna discapacitat física o psíquica, treballant la cianotípia des d’un vessant més experimental i creativa, vinculada a les formes, els objectes, els materials i la llum. Partint de la relació i l’experiència que Joan Miró mantenia amb els objectes i l’acte de recol·lectar, els proposem cercar aquells objectes i elements que els agradin, que els cridin l’atenció, component amb aquestes formes, escenes d’objectes, per exposar-les al sol, i realitzar les cianotípies. Cada pas del procès creatiu és emocionant, observar i triar els objectes, mirar-los al sol, observar les seves ombres i característiques quan la llum els travessa, disposar-los sobre un paper per a fer estudis previs a la cianotípia, què explicarem? Com els col·loquem? Podem intervenir amb el pinzell per a experimentar, llençar sorra durant el procès de sensibilització del paper al sol, escampar-hi aigua. Experimentem la fotografia.

Avui treballem amb persones de la Fundació Pere Relats

Aquesta és una tècnica que conté tot un procés creatiu fàcilment adaptable a tothom, de gran versatilitat, i d’una càrrega artística important tant en el seu procés com en el resultat final de l’obra. Valorem molt positivament el gaudir que tothom qui participa, n’extreu d’aquest procés.

Avui hem treballat amb persones de la Fundació Maresme

Avui hem treballat amb persones de la Unitat de Salut Mental Can Brians

Hem fet novament el taller a l’espai-taller de la Fundació joan Miró, aquest cop amb un col·lectiu de la Fundació TEB VALLÉS: http://www.teb.org/grup-teb/cooperatives-del-grup/teb-valles

Ha estat un grup nombrós de participants que ha gaudit molt l’experiència, descobrint les escultures de Miró, manipulant els objectes i descobrint la cianotípia.