CliCme C.V.

2013

 

ESCOLA ELISAVA:

ELISAVA PHOTOKID’S DAY”

Jornada de treball amb la Fotografia i la imatge, oberta als estudiants, mestres i col.laboradors de l’escola ELISAVA, perquè hi participin amb els seus fills, germans o nets, plantejada en format de petit festival amb activitats i tallers diversos, que conduiran els propis professors de l’escola i nosaltres.

MUSEU NAT :“ST. Martí com tú l’has vist” projecte interescolar promogut pel Museu Blau amb la voluntat d’apropar-se a les escoles del districte de St. Martí, oferint-los una proposta d’aprenentatge i participació als escolars, que per mitjà de la fotografia els provoqui una observació profunda del seu barri. Es desenvolupa al llarg del curs escolar, el Museu ha confiat en nosaltresla formació dels docents, dotar-los de recursos, fer el seguiment a les 5 ESCOLES QUE HAN PARTICIPAT, coordinar la selecció de les imatges i gestionar el concurs fotogràfic on-line.

 

MUSEU DE LA XOCOLATA I ARXIU FOTOGRÀFIC BCN:

FOTOGRAFIES I XOCOLATINES” /”FOTOGRAFIA I XOCOLATA”

Activitat oberta a tots els públics amb motiu del Día Internacional dels Museus. Hem desenvolupat una activitat que combina la visita als centres amb dues activitats plàstiques de treball amb imatges i que es faran simultàniament a l’Arxiu fotogràfic de Barcelona i al Museu de la Xocolata.

 

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ:

EL QUADERN ANIMAT”

Activitat dirigida al públic escolar i familiar, en la que hem treballat en la confecció d’un flip-book, il.lustrat amb fotografíes d’escultures i objectes de Miró, per arribar a compendre el pas d’una imatge estàtica a una imatge en moviment.

 

EL VIATGE VIRTUAL”

El viatge com a projecte fotogràfic multimèdia.

 

Experimentant la narració amb fotografies, farem un viatge o un recorregut, en elqual explorarem les possibilitats de les imatges que hem pres en un passeig, amb el nostredispositiu digital i que alteranem amb fotografies fetes a través de Googlemaps. Elsparticipants confeccionaran un diari de viatge personal, combinant la ficció i la realitat…

 

CENTRE DE LA IMATGE TARRAGONA:

ESCOLA VINE A L’ARXIU”

Activitat escolar, en la que l’Escola del Carme de Tarragona va venir a l’Arxiu a treballar dos àmbits temàtics, un vinculat a La Rambla de Tarragona, i l’altre a la seva ciutat ideal. A partir d’imatges de l’Arxiu, pròpies i d’altres recursos van intervenir uns murals que il.lustraven aquests àmbits i les seves propostes.

 

ARXIU FOTOGRÀFIC BCN:

RAVALEGEM A L’ARXIU”

ACTIVITAT QUE GIRAVA ENTORN L’EXPOSICIÓ DE LA FOTÒGRAFA CONSUELO BAUTISTA ‘’ RAVAL’’. L’ESCOLA PATRONAT DOMENECH DE GRÀCIA VA VENIR A l’ARXIU A REALITZAR L’ACTIVITAT, ELS HAVÍEM DEMANAT UNA SÈRIE D’IMATGES DEL SEU BARRI, QUE VAN PRENDRE ELLS MATEIXOS, BUSCANT EL PARAL·LELISME I DIFERÈNCIES ENTRE GRÀCIA I EL RAVAL El resultat va ser molt sorprenent, el treball de recerca magnífic i les imatges superiors.

2012

 

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ:

MIRADES SINGULARS”

Activitat vinculada a l’exposició “La mirada oblícua” que va fer la Fundació amb imatges de Joaquim Gomis. Els participants havien de cercar amb la seva càmera punts de vista i enquadraments en la línea de la “Nova Objectivitat” copsant imatges en els espais propers, i editant-les en un llibret/ en forma de narració.

 

 

LA CAPSA FOTOGRÀFICA”

Activitat realitzada amb càmeres estenopeiques que els propis participants van confeccionar. Els assistents van fer fotografíes , i copsades amb l’atzarositat d’aquest mètode, van poder revel.lar-les i positivar-les, completant el procés. Els resultats van ser sorprenents i molt interessants.

 

MUSEU NAT :

ST. MARTÍ COM TÚ L’HAS VIST”

Formació de Mestres

Dins el projecte ST. Martí com tú l’has vist” desenvolupat al llarg del curs escolar, el Museu Blau ens va encarregar fer una formació als mestres, dotar-los de recursos, eines recurrents i atractives pels nens, i enriquir els seus coneixements en l’àmbit didàctic fotogràfic. Vam fer-los unes classes i un dossier de recursos.

 

ARXIU FOTOGRÀFIC BCN:

DESCOBRIM MARK KLETT” ABRIL

Activitat familiar realitzada a l’Arxiu Fotogràfic de Bcn, amb motiu de l’exposició d’aquest fotògraf i la proposta que li va fer de “refotografiar” Barcelona. Les famílies van realizar un paissatge urbà personal, a partir d’imatges antigues i noves de l’Arxiu, fent collage amb materials diversos.

També vam fer una sessió amb l’escola Projecte, que va visitar l’exposició i va fer l’activitat amb imatges antigues i noves del Port Litoral de Barcelona.

 

MACBA:

TRACEM MAPES PER LA CIUTAT”

Activitat vinculada a l’exposició “El viatge vertical” de Lluís Claramunt, coincidint amb la festivitat de la Mercè, en la que vam disposar al terra de l’Atri durant uns dies dues imatges panoràmiques de les Rambles de Barcelona, amb una longitut de 30 m., que traçaven un recorregut interior, un viatge. Els participants podien intervenir les imatges amb dibuixos i frases, també fer itineraris amb fils de llana, anclant-los en punts diversos i traçant itineraris enlaire.

 

SCAN:

TARRACO CIUTAT DE LES IMAGES”

Activitat realitzada per encàrrec del Festival de Fotografia Internacional SCAN, al nou equipament cultural de la ciutat, l’emblemàtic edifici de la Tabacalera a Tarragona. Varem realizar dues imatges murals de la ciutat per emprar-les com a fons fotogràfic, davant dels quals vam retratar al participants, en una sessió fotográfica al llarg del dia, diferent i divertida. Els assistents podien colorejar la seva fotografia com es feia antigament als estudis fotogràfics.

 

DADÀ 2012

 

Casal d’estiu a l’Escola Mafalda on vàrem fer cada dia una activitat fotogràfica diferent amb els nens : fotogrames i revel·lat, càmera estenopeica i positivat, dibuixar amb llum i fins i tot una ginkana fotogràfica.

 

2011

 

ARXIU FOTOGRÀFIC BCN:

DESCOBRIM JAQUES LÉONARD”

 

Activitat familiar que vàrem realitzar a l’Arxiu Fotogràfic de Bcn, amb motiu de la descoberta dels arxius i l’exposició que van fer d’aquest fotògraf. A partir d’un llibret-història intervingut per nosaltres amb imatges de Léonard, els nens van realizar narracions imaginàries a partir d’imatges antigues del fotògraf, fent collage i treballant amb materials diversos.

 

2010

 

MACBA:

DIBUIXAR AMB LLUM: “PURA BELLESA”

Activitat familiar realitzada al MACBA amb motiu de la festivitat de Sta. Eulàlia, entorn l’obra de John Baldessari. Vàrem intentar recrear les seves tènciques i maneres de treballar amb materials fotogràfics i d’altres, treballant el collage com fa aquest artista, per apropar-nos a la seva obra i estètIca.plantejant un treball individual de taula i un altre col·lectiu, que consistia en dos grans muralsper intervenir-loslliurement al llarg de les dues jornades.