Cliente:
Date:January 23, 2023

CIANOTIPIES. FUNDACIÓ ONADA SCANTarragona ’22

En el context del festival de fotografia SCAN2022 ens demanen una intervenció amb un grup de joves de la Fundació Onada a Tarragona, a la biblioteca Pepita Ferrer. Proposo fer una intervenció amb la tècnica de la cianotípia treballant-la des del seu vessant més experimental i creatiu. On el mateix procés de treball sigui una experiència física i sensorial, des de l’observació i tria d’objectes i materials amb els quals farem la intervenció, fins a la realització de la còpia fotogràfica, que cada participant podrà endur-se o si s’escau podrà mostrar-se o exposar-se en el context del festival SCAN2022

El poder de l’art, en aquest cas, a través de la fotografia, és sanador, capacita i habilita, és un espai de creació i comunicació amb el món intern de cadascun. La inclusió de les persones amb diversitat funcional intel·lectual, en aquest cas, a partir de propostes artístiques genera beneficis tant per a elles com per conscienciar a la societat.

Objectius:

• Incidir en el benestar emocional de les persones participants a partir d’un procés creatiu.

• Utilitzar l’art com a instrument d’inclusió social.

• Promoure l’assertivitat, autonomia, confiança en si mateixos/mateixes.

• Ajudar a identificar i desenvolupar la intel·ligència visual-espacial a través de la realització de les seves creacions.

• Desenvolupar la creativitat.

• Afavorir la destresa i el domini de la motricitat fina mitjançant la manipulació dels diferents materials per a realitzar una cianotípia.