Cliente:CCCB / Apropa cultura
Date:May 08, 2017

VISITA GUIADA Apropa Cultura en Accessibilitat i Diversitat

Des del CCCB i Apropa cultura rebem l’encàrrec de preparar una visita guiada a dos col·lectius ben diferents, un amb 11 dones del Pakistan i Índia de l’Associació intercultural Diàlegs de dona, i l’altre a 12 homes Sense llar de l’Obra social Santa Lluïsa de Marillac. Alhora que ens segueixen professionals dels equipaments culturals i museus de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, dels departaments de Direcció, Servei educatiu i Comunicació, que estan rebent una formació en accessibilitat i inclusió. Apropa Cultura, ofereix la possibilitat de formar el personal dels equipaments culturals per tal de donar eines i coneixement específic dirigits a proporcionar una atenció més personalitzada i adequada a cada tipus de col·lectiu.

La nostra aportació a aquesta formació està compresa dins la Vivència personal a on a partir de visites guiades a persones de col·lectius socials, els professionals que assisteixen a la formació, experimentaran en primera persona l’atenció directa a les persones.

Preparem dues visites guiades a l’exposició Fenomen Fotollibre al CCCB, a on contextualitzarem als visitants per passar a veure tres peces de l’exposició:

1-Jana Romanova: Shvilishvili; Succés en l’ entorn familiar

2- William Klein: Life is Good & Good For You in New York; Ciutat com a entorn i succés

3- Sonia Lenzi; It could have been me: Monument portable d’un succés

Resulten tres obres que generen opinions diverses, de cada una sorgeix un debat, hi ha molta participació en ambdós col·lectius, els donem la paraula, els fem partícips, ens interessa la seva opinió vers allò que estem observant. Els fem preguntes, arribem a conclusions, tots som capaços d’explicar històries, tots tenim històries per explicar, alguns ens agrada explicar-les, altres escriure-les altres fotografiar-les…

Aquestes imatges i petit Fotollibre ens l’ha adreçat la Viqui Molins de l’Associació Santa Lluïsa de Marillac

https://inclusio.clicme.es/wp-content/uploads/2017/05/FOTO-LIBRO-todo.pdf