Cliente:
Date:November 02, 2023

FORMACIÓ. Universitat de Córdoba_23

Aquest any 23 hem tornat a la Facultat de ciències de l’educació i psicologia de la universitat de Còrdova, UCO, amb una nova proposta de formació, en forma de ponència i taller, dirigit a mestres, personal de la universitat i alumnes, per a treballar amb la fotografia com a eina d’intervenció social, amb la voluntat de generar espais “segurs” de cooperació, d’escolta activa, i d’empatitzar amb els altres i amb l’entorn dins les aules i tendir a una formació més inclusiva.
Proposem una Intervenció; “Estratègies en l’ús de la fotografia i la creativitat com a elements transformadors a les aules“. On hem exposat metodologies possibles de treball amb la fotografia en l’àmbit de la inclusió i una pràctica amb tres dinàmiques on hem treballat la importància de reconèixer la fotografia com a llenguatge i com a símbol així com la importància de les pràctiques creatives en els processos de treball.

Amb aquestes pràctiques cerquem uns objectius per donar sentit a aquestes dinàmiques inclusives amb la fotografia a les aules:

• Reconèixer la imatge simbòlica, aprofundir en la imatge metafòrica.

• Afavorir l’intercanvi i el diàleg

• Facilitar camins d’expressió i comunicació alternatius per a empatitzar i cohesionar grups.

• Ajudar en la superació de situacions limitants i d’etiquetes socials.

• Afavorir el treball de processos creatius oberts, on coexisteixen múltiples possibilitats.

• Desenvolupar el pensament crític i creatiu, proposant espais col·lectius de diàleg, creació i reflexió amb els i les participants.

Un plaer com sempre compartir aquestes estones amb l’equip docent a l’UCO.