Cliente:APROPA CULTURA / FUNDACIÓ JOAN MIRÓ
Date:November 03, 2017

UN MAR D’OBJECTES 2017-18. Fundació Joan Miró

Taller experimental de fotografia sense càmera amb grups transversals, de gent jove també gent gran d’Apropa Cultura a la Fundació Joan Miró, dissenyat i conduït per Eugènia Ortiz i Món Casas.

https://www.fmirobcn.org/ca/activitats/accessibilitat/0/15/un-mar-d-objectes

Desenvolupem un seguit de tallers a l’Espai Taller de la Fundació Joan Miró, amb col·lectius que ens proposa la Fundació Apropa Cultura, de persones amb diversitat funcional física i psíquica, treballant la cianotípia des d’un vessant més experimental i creativa, vinculada a les formes, els objectes, els materials i la llum. Partint de la relació i l’experiència que Joan Miró mantenia amb els objectes i l’acte de recol·lectar, els proposem cercar aquells objectes i elements que els agradin, que els cridin l’atenció, component amb aquestes formes, escenes d’objectes, per exposar-les al sol, i realitzar les cianotípies. Cada pas del procés creatiu és emocionant, observar i triar els objectes, mirar-los al sol, observar les seves ombres i característiques quan la llum els travessa, disposar-los sobre un paper per a fer estudis previs a la cianotípia, què explicarem? Com els col·loquem? Podem intervenir amb el pinzell per a experimentar, llençar sorra durant el procés de sensibilització del paper al sol, escampar-hi aigua. Experimentem la fotografia.

Aquesta és una tècnica que conté tot un procés creatiu fàcilment adaptable a tothom, de gran versatilitat, i d’una càrrega artística important tant en el seu procés com en el resultat final de l’obra. Valorem molt positivament el gaudi que tothom qui participa, n’extreu d’aquest procés.



En el seu treball de recerca han observat detingudament els objectes, han creat unes composicions ben interessants, i els han intervingut també amb elements com l’aigua, fent una tècnica mixta, que els ha donat molt bons resultats. Han emprat indistintament també objectes amb volum que transparències fotocopiades en acetats.

Seguim treballant amb diferents col·lectius que no deixen mai de sorprendre’ns, la seva manera de veure i fer les coses, els seus tempos i interessos, la capacitat creativa i expressiva que tenen i la simplicitat dels seus missatges o desitjos que comparteixen amb nosaltres, en el procés d’aprenentatge i creació, són únics. Aquesta sessió l’hem fet amb dones amb Síndrome de Down, són realment molt creatives, observadores i acurades com veureu, cada imatge és el treball d’un procés de reflexió.